Izrada web sajtova

 

Izrada web sajtova i šta treba uzeti u obzir pri izradi?

Pokušaćemo na ovoj stranici da Vam ukratko objasnimo koje zamke mogu da se pojave pri izradi web sajta. Sigurno će Vam ovi saveti biti od pomoći za Vaš sledeći projekat.

Svaki novi klijent dolazi sa svojom vizijom kako treba da izgleda njegov web sajt. Mi uvek volimo da čujemo od klijenta šta mu je potrebno i trudimo se da mu pronadjemo i predložimo najbolje rešenje. Ceo proces može početi neformalnim sastankom na kojem nam možete objasniti Vaše zamisli.

Važno je na početku da imate viziju kako bi trebala da izgleda Vaša prezentacija na pretraživačima. Naravno, ako niste sigurni neko iz agencije će Vam rado pomoći.

Digitalni marketing i izrada web sajtova zahteva sasvim drugačiji pristup u odnosu na tradicionalni marketing.

Zato morate naći nekog ko je zaista iskusan u tome i ko zna kako to da iznese na pravi način.

Važno je imati savršenu web stranicu!

Da biste izbegli probleme u budućnosti, morate odabrati dobru agenciju. Jer nikada nije bilo važnije imati savršenu web stranicu nego danas.

Ako već nije, to će postati središte Vašeg marketinga.

Ako Vas nema na internetu, Vi praktično ne postojite. Pretraživači su postali prvo mesto na kojem Vaši potencijalni klijenti ili kupci traže rešenje za svoj problem.

Naša agencija će Vam pomoći da mirno i na pravi način nastupite na Google-u i ostalim pretraživačima.

Mi znamo gde i kako mogu nastati greške.

A svesni smo svih potencijalnih rizika. Mi ne pravimo web sajtove koji Vas mogu brzo izneveriti. Naše web stranice se pažljivo pripremaju i puštaju na indeksiranje tek onda kada budu potpuno spremne.

Izrada web sajtova zahteva sasvim drugačiji pristup u odnosu na tradicionalni marketing. Zato morate naći nekog ko je zaista iskusan u tome!
Mi pravimo sajtove koji će vam doneti veći profit!

 Izrada web sajtova koji će vam doneti veći profit!

Mi se trudimo da svakom projektu damo najbolji mogući početak. Uz Vašu pomoć ćemo odrediti šta je Vaš KPI (Key Performance Indicators).

Tek onda ćemo preći na izradu strukture sajta, vodeći računa o kategorijama i podkategorijama. Postoji rečenica koja je u našem svetu jako važna, a to je „Content is King”.

Ako želite da udjete u top 10 na Google-u Vaš sadržaj mora biti unikatan i prvoklasan. To nećete postići ako Vaš sajt nema pravi sadržaj.

Mi tome posvećujemo veliku pažnju i svaka stranica odnosno tekst se obradjuje WDF IDF formulom. Imamo više alata koji su nam od velike pomoći da pravilno odaberemo ključne reči za Vaše web stranice.

Jer od ključnih reči zavisi Vaš plasman na pretraživačima. Ne želimo da budemo preopširni na ovoj stranici, ali ćemo Vam rado Vam objasniti kada se budemo videli sve što Vas zanima u vezi izrade web sajtova.

Kakve web sajtove pravimo?

U najvećem broju slučajeva postoje 3 vrste web sajtova koje pravimo na našem tržištu:

 

  1. Mali biznis web sajtovi. Oni imaju izmedju 8 do 16 stranica i pomažu malim preduzećima da promovišu i prodaju svoje proizvode i usluge na mreži. Zato će Vam dobar mali biznis web sajt pomoći da se razlikujete od svoje konkurencije, a biće od velike pomoći u sticanju novih kupaca koji do tada nisu znali za Vas.
  1. Veliki biznis web sajtovi. Oni imaju od 20 do 70 stranica. Ovo je za zahtevne klijente i najčešće za srednje i velika preduzeća. Osim pružanja osnovnih informacija mogu se dodati neke vrlo napredne funkcije. Mogućnosti su ogromne uz rešenja koja su dostupna na web-u.
  1. E-commerce web sajtovi. Oni imaju od 10 do 10 000 proizvoda. Ovo su web stranice koje Vam omogućavaju da prodajete robu, usluge i digitalne proizvode preko interneta. Ovo je praktično Vaša prodavnica u digitalnom svetu! Putem ovakve web stranice za e-trgovinu, možete obraditi narudžbinu, prihvatiti više načina plaćanja, upravljati isporukom i pružiti klijentu korisničku uslugu. Najčešće su to B2B (business to business) ili B2C (business to consumer) web sajtovi.
Izrada web sajtova zahteva sasvim drugačiji pristup u odnosu na tradicionalni marketing. Zato morate naći nekog ko je zaista iskusan u tome!

Kako da napišem sadržaj za web sajt?

Biće mnogo lakše i brže ako imate već pripremljen sadržaj za web sajt. Ali da znate da većina naših klijenata nema baš ništa napisano što bi moglo da se iskoristi za web sajt.

To znači da je ceo posao pisanja tekstova za web stranicu na nama uz Vaše sugestije i predloge.

Naši pisci će Vam napraviti sadržaj koji će biti relevantan i od velike pomoći klijentima na Vašem web sajtu. Jer ako nemate dobar tekst, nećete imati ni dobru poziciju na Google-u.

To je jedna od najbitnijih stvari pri izradi web stranice!

Mnogi to pokušavaju da preskoče blještavim slikama i sa malim brojem reči, ali to ne pomaže. Kao što smo već pomenuli „Content is King”. I to je jedini put ako želite uspeh na duge staze u organskoj pretrazi.

Da bi Vam ovo bilo jasnije pogledajte neke zahtevne niše i istražite web stranice u top 10.

Videćete koliko je zapravo pisana reč važna!

Ona prodaje svaki proizvod i to mnogo bolje od bilo koje slike. Zato je izuzetno važno imati dobrog copywriter-a.

Izrada web sajtova zahteva sasvim drugačiji pristup u odnosu na tradicionalni marketing. Zato morate naći nekog ko je zaista iskusan u tome!

Napravićemo Vam uspešnu web stranicu!

Za uspešnu web stranicu jako važno naći pravi način komunikacije sa klijentima. Mi znamo metode i korake koji se moraju primeniti. Znamo kako razviti web stranicu kako bi posetioci dobili ono što žele.

Znamo kako to da vam isporučimo!

Mi smo dugo u poslu i možemo sa lakoćom da posmatramo posao iz Vašeg ugla. Mi znamo i razumemo sve što Vas muči. I zato Vaš posao možemo da posmatramo iz nekoliko uglova.

Svesni smo svih problema i neće biti teško da Vaše probleme rešimo bar u virtuelnom svetutrgovine.

Kreiraćemo Vašeg avatara (idealnog kupca), jer bez njega će se uzalud trošiti novac i resursi na pogrešnu publiku. Bez jasno definisanog idealnog kupca se nikada ne mogu ostvariti dobri rezultati.

Ovo je najosnovniji postupak svih ozbiljnih marketara, bez obzira na proizvod ili uslugu koja se nudi. Zato tvrdimo da je kreiranje avatara za svaku web stranicu najbitniji deo digitalnog marketinga.

Tako šaljete poruku samo ka ljudima kojima zaista možete prodati svoj proizvod ili uslugu.

Koliko košta izrada web sajtova?

Ovo je vrlo teško pitanje, ali pokušaćemo da Vam to ukratko objasnimo. Najbitnije je na početku odrediti kakav web sajt Vam je zaista potreban.

Zatim šta je za Vaš posao najbolji način prezentacije?

Koji su Vaši ciljevi?

Kakav dizajn web sajta želite?

Koliki je Vaš budžet za izradu web stranice?

Ali da Vas ne preplašimo, mi ćemo Vam pomoći. Dajte nam par dana da razmislimo i daćemo Vam pravo rešenje. Izrada web sajtova može biti besplatna, a može koštati nekoliko desetina hiljada eura.

I ovde zaista ne preterujemo jer za izradu jednog zahtevnog web sajta je potreban odličan tim koji će raditi na projektu možda i više od 6 meseci.

A nekada će biti sasvim dovoljno par dana da se napravi neka jednostavnija web stranica.

Zato, pozovite nas. Sastaćemo se i daćemo Vam najbolje rešenje!

Izrada web sajtova zahteva sasvim drugačiji pristup u odnosu na tradicionalni marketing. Zato morate naći nekog ko je zaista iskusan u tome!

Kako da proverim da li je moja web stranica tehnički ispravna?

Vrlo lako. Postoji puno besplatnih alata, ali preporučićemo vam nekoliko. Osnovno, što svaki web sajt mora da ima su Google Search Console i Google Analytics 4 (GA4). Ovo su Google-ovi besplatni alati i zaista bi bilo šteta da ih nemate ako želite uspeh na netu. Kod nas se podrazumeva da svaki web sajt ima otvoren nalog na ovim alatima. Jer najtačnije podatke o Vašem sajtu ćete naći samo na njima.

Ako želite da proverite brzinu svoje web stranicu preporučujemo vam PageSpeed Insights i Web Page Test koji su besplatni. Ako želite ozbiljniju analizu morate da otvorite nalog na nekom plaćenom alatu.

Od srca Vam možemo preporučiti Semrush i Screaming Frog.

Još jedan savet. Pogledajte na Chrome Web Store, tu možete pronaći puno besplatnih ekstenzija za Vaš računar koji će Vam dati pravu sliku bilo kog web sajta. Saznaćete tako šta se dešava iza scene.

Probajte i iznenadićete se koliko je web sajtova za koje ste mislili da su dobri, zapravo jako loši i imaju puno grešaka i propusta.

Shvatite svoju web prodavnicu ozbiljno!

Morate znati da za dobru web prodavnicu, jeftino i dobro nikada ne idu zajedno. Jednostavnije stranice se mogu napraviti uz pomoć besplatnih tema i plugin-ova. Medjutim ako imate više zahteve neophodni su WordPress plugin-ovi koji imaju godišnju pretplatu.

Za rad bilo koje web stranice nam treba bar pet različitih plugin-ova (dodataka), a to znači bar 100 dolara godišnje pretplate.

Za manje zahtevan E-commerce web sajt taj iznos ne može da bude manji od 200 dolara godišnje za plugin-ove.

To je istina koju će Vam reći tek kada započne izrada web sajta. Naravno, ako ima potrebe za plaćenim dodatcima za WordPress. U velikom broju slučajeva se sajt može izraditi sa besplatnim plugin-ovima.

Postoji ogroman broj tema za izradu web stranice na bazi WordPress-a. Puno njih je besplatno, ali najbolje teme se uvek plaćaju.

Tu zavisi od Vaših zahteva, pa puno web sajtova se može uraditi sa nekom temom koja je besplatna. Ali ako razmišljate na duge staze to nisu iznosi koji koji će uticati na Vaše poslovanje.

Izrada web sajta koji će Vam podići offline poslovanje!

Sama cena izrade web stranice je mnogo puta niža nego otvaranje prodavnice na ulici ili u tržnom centru. Sigurno će online promet biti manji nego u stvarnoj maloprodaji.

Ali ima jedna jako bitna stvar koja je izuzetno važna firmama koji imaju i offline biznis.

A to je da ljudima putem sajta objasnite i pripremite ih da dodju lično u Vašu prodavnicu ili preduzeće. Sa dobro izradjenom stranicom kupac će znati tačno šta mu treba i Vaš posao će se svesti praktično samo na naplatu proizvoda ili usluge.

Ovo je najbolji rezultat koji ćete postići, a da toga niste ni svesni. Ovo ne pričamo napamet, već iz našeg iskustva i iskustva naših klijenata.

Verujte nam, to je nešto što mnogi ne znaju ili ne smatraju to važnim!

Zato nemojte verovati u priče da dobra web prodavnica može da se uradi za par stotina eura. Istražite sami na Google-u i videćete da je zaista tako.

Zato Vam i kažemo da svoju web prodavnicu shvatite kao napredak u poslu.

Izrada web sajtova zahteva sasvim drugačiji pristup u odnosu na tradicionalni marketing. Zato morate naći nekog ko je zaista iskusan u tome!
Mi pravimo sajtove koji će vam doneti veći profit!

WordPress za izradu web sajtova

Izrada web sajtova se u našoj agenciji radi na najmoćnijoj platformi za izradu web stranica. Po izveštaju W3Techs iz 2022.godine, 43% procenta svih web sajtova koji su indeksirani na Google-u uradjeni su upravo u WordPress-u.

Zato ne morate da brinete o tome da li ćete ostati bez podrške za svoj web sajt u narednih nekoliko godina.

Jednostavno se to ne može desiti!

WordPress je vrlo moćan i najpopularniji je CMS (content management system) za izradu web sajtova. Nudi veliki broj rešenja i naprednih funkcija, a njegova upotrebljivost se može poboljšati korišćenjem plugin-ova kojih ima na pretek.

Važno je da se HTML i CSS mogu menjati po Vašim zahtevima. WordPress Vam omogućava da na vrlo jednostavan način upravljate Vašim sajtom i dodajete novi sadržaj.

Interfejs je jednostavan i intuitivan. Fleksibilan je i lako se prilagodjava različitim namenama. Sav materijal koji koristite na Vašem web sajtu je pohranjen na serveru koji ste zakupili i apsolutno zadržavate pravo na kompletan sadržaj.

To znači da je web sajt Vaše vlasništvo i da niste gost na tudjem sajtu ili platformi gde imate samo poddomen sa ograničenim prostorom i mogućnostima za rad.

Mi pravimo sajtove koji će vam doneti veći profit!

Naši web sajtovi su mobile friendly!

Sve web stranice koje mi izradimo su mobile-friendly i lako je na njima primeniti SEO strategiju kako biste bili organski pozicionirani u top 10 na Google-u.

Posebnu pažnju pri izradi web sajta posvećujemo mobilnim uredjajima. To je zato što više od 70% ljudi surfuje internetom putem mobilnog telefona.

Zato je jako važno da Vaš web sajt bude lak za korišćenje na malim ekranima i da je brzina učitavanja web stranica mala.

Želite svoj web sajt?

 

Ako ste zainteresovani, pozovite nas!

Rado ćemo organizovati sastanak i besplatno ćemo vam pružiti konsultacije.

PIŠITE NAM

Opišite kakvu uslugu želite, a mi ćemo  Vam napraviti ponudu

Izrada web sajtova

Nema Vas na internetu, Vi praktično ne postojite. Pretraživači su postali prvo mesto na kojem Vaši potencijalni klijenti ili kupci traže rešenje za svoj problem.

SEO optimizacija

SEO optimizacija unapredjuje kvalitet web sajta i povećava količinu organskog saobraćaja od pretraživača ka Vašem web sajtu.
Šta je SEO? To je skraćenica od Search Engine Optimizationi predstavlja optimizaciju web sajta za pretraživače

Google Ads oglašavanje

Google Ads oglašavanje je toliko unapredjeno da gotovo ne postoji format, ekran ili kanal gde ne može da se prikaže Vaš oglas u okviru Google platforme.

Kontakt

1 + 9 =

Kontakt info

Bose Milićević 8,
11000 Beograd

+381 63 221 770

info@smartthink.rs

Pratite nas